Darul eșecului

Drumul spre succes sau spre un mod de viață autentic trece în general prin eșec. Eșecul poate să scoată ce este mai rău sau ce este mai bun din noi. Poate că să-ți pierzi jobul este doar un moment de conștientizare că nu este jobul de care aveai nevoie și devine o ocazie bună pentru a te dedica adevăratelor tale aspirații. Sau poate că eșecul este fix de ce aveai nevoie pentru a înțelege că trebuie să lucrezi la concentrare și la eliminarea distragerilor. Oricum ar arăta eșecul fiecăruia, acesta poate fi privit pozitiv ca o sursă de informații care să te ajute să te organizezi mai bine.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul acestui site motivațional care a traversat un con de umbră provocat de absența unor noi materiale. A venit momentul să revenim cu forțe proaspete.

Chiar dacă a trecut ceva timp de când nu ni s-a mai simțit prezența, mulțumim celor care au continuat să revină pentru a citi și reciti materialele noastre de insprație. În ciuda acestei perioade aparent liniștite, multe s-au întâmplat în acest interval: Anda e mămică cu acte și a revenit la vechea ei iubire, eu m-am dedicat călătoriilor și modului în care ele ne transformă viața. Și cu toate acestea, există proiecte care au nevoie să iasă din hibernare și să se revigoreze pentru ca mai departe să influențeze pozitiv alte vieți. Oamenii de Lângă noi există în continuare și au multe de oferit celor care sunt în căutarea motivației, inspirației, a unor altfel de răspunsuri, celor care vor să știe ce funcționează și ce nu funcționează pentru ceilalți, cum reușesc anumite proiecte, de ce ai nevoie ca să evoluezi, de cât de mult strângi din dinți atunci când trebuie să faci ceea ce ți-ai propus, cât le ia unora să scrie o carte, cum îți găsești curajul pentru a porni o afacere, cum poți găsi timp în contratimp sau cum să-ți faci viața mai frumoasă din detalii. Acestea sunt doar câteva din subiectele care urmează aici.

Apropos de introducerea acestui articol, reîncepem concret cu o temă foarte sensibilă, dar atât de firească și necesară: eșecul. Winston Churchill spunea că succesul înseamnă să mergi din eșec în eșec cu entuziasm. Noi, oamenii de rând, însă și încă nu putem depăși sentimentul eșecului ca rușine. Trăiești cu gândul ascuns că oamenii de succes sunt nepătați de această boală grea destinată celor incapabili. Nimic mai neadevărat. Eșecul este componenta necesară a succesului. Abia când vom reuși să îndrăznim să eșuăm ne vom apropia de succes. Abia atunci vom trăi autentic.

Iată mai jos câțiva oamenii de succes care au făcut din eșec un instrument util.

 

1. J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, mamă divorțată a trăit în sărăcie în tinerețe. Aici un fragment despre eșecul în viață.

Eșecul mi-a oferit siguranța interioară pe care nu o atinsesem niciodată prin examene. Eșecul m-a învățat lucruri despre mine pe care nu le-aș fi aflat altfel. Am descoperit că am o voință puternică și mai multă disciplină decât aș fi bănuit. Am mai descoperit că am prieteni a căror valoare este cu mult peste prețul rubinelor.

Știind că ai devenit mai înțelept și mai puternic după depăsirea obstacolelor înseamcă că stăpânești abilitatea de a supraviețui orice ar fi. Nu te vei cunoaște pe tine sau relațiile pe care le ai până când ambele nu au fost testate de greutăți. Această cunoaștere este un dar de preț pentru tot ceea ce este cu efort obținut și este mai valoros decât toate competențele pe care le-am obținut vreodată…

Sursă interviu: Jonathan Fields


2. Marcus Engman este responsabil pentru coordonarea echipei de 20 de designeri care imaginează și realizează toate produsele pe care Ikea le pune în fiecare an pe rafturi. Interviul cu el este o ocazie de a înțelege valoarea eșecului în munca de zi cu zi.

Ai menționat în prezentarea ta că ești OK cu eșecul.

Da, acesta este modul nostru de lucru și ne place așa. Aș zice chiar că ne pricepem la a face greșeli. Am participat la multe greșeli, dar suntem foarte deschiși la învățare. Învățăm rapid. Este fix această cultură de a îndrăzni să faci greșeli care te inspiră să inovezi.

Ce sfat ai da tinerilor creativi care încearcă ceva, eșuează și se simt descurajați de asta?

Dacă încerci, vei eșua. Ce altceva este acolo? Cel mai grav lucru ar fi să nu încerci.

Sursă interviu: Adweek


3.Julia Elliott Brown a avut o afacere cu pantofi împreună cu sora sa. După 7 ani au închis businessul și în articolul de aici povestește despre eșec într-un mod onest:

Vezi eșecul ca partea necesară în dezvoltarea ta. Niciodată nu vei afla dacă un proiect va funcționa până nu vei încerca. Trebuie să eșuezi rapid pentru a învăța repede.

 

 

4.Howard Love, investitor prolific de tip angel, autor al ”The Start-up-J-Curve” și fondator a două platforme online este un promotor al beneficiilor eșecului: 

Trebuie să te uiți la eșec ca la cel mai bun prieten. Când acesta se întâmplă și produsul tău nu funcționează, trebuie să accepți – doar atunci pot să reconfigurezi în ceva care să rezoneze cu consumatorii.

Sursa: Entrepreneur

 

 

 

5.Russell Simmons, antreprenor american, producător și autor

“Cele mai mari bussines-uri ale mele au fost eșecuri înainte de a deveni succes. Unele au eșuat 6 ani la rând înainte de de a da lovitura. Toți din jurul meu credeau că sunt nebun. Trebuie doar să perseverezi.”

Sursa: Marie Forleo

 

 

 

SURSA FOTO ARTICOL:UNSPLASH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *